Urari adresate cu prilejul sarbatorii Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil

 Cu prilejul zilei de 8 noiembrie, Sarbatoarea Sfantilor Arhangheli Mihail si Gavriil, Primaria Poiana Mare si Primarul Marin Vintila ureaza tuturor sarbatoritilor si familiilor acestora “La multi ani!”, sanatate, liniste si pace, belsug si bucurii!

 

          Potrivit credintei, Arhanghelul Gavriil este cel care, trimis de Dumnezeu, i-a dat de veste Fecioarei Maria de taina intruparii Domnului si tot el a adus lui Ioachim si Ana vestea zamislirii Maicii Domnului. In ceea ce-l priveste pe Arhanghelul Mihail, despre acesta se spune ca poarta cheile Raiului, este un vrednic luptator impotriva diavolului si vegheaza la capataiul celor bolnavi. Daca acestora le este scris sa moara, Arhanghelul Mihail sta la capul lor, in partea dreapta. Daca bolnavilor le este dat sa traiasca, atunci Mihail sta la picioarele lor.

          Pentru ca atat Sfantul Mihail, cat si Sfantul Gavriil sunt vazuti ca pazitori ai oamenilor de la nastere, pana la moarte, in credinta populara se spune ca ziua de 8 noiembrie este cea mai nimerita pentru a aprinde o lumanare, pentru a fi calauzit spre Rai in Viata de Apoi. Aceasta pentru ca, potrivit credintei populare, cei doi sfinti participa si la Judecata de Apoi.   

7 noiembrie 2014