Un nou ansamblu folcloric la Poiana Mare

Ansamblul folcloric „Drag de joc“ al Liceului Teoretic „George Șt. Marincu” din comuna Poiana Mare a fost înfiinÅ£at în luna septembrie 2012. IniÅ£iativa formării acestui ansamblu folclo­ric a aparÅ£inut unor inimoase cadre didactice ale liceului (structura Åžcoala Nr. 2), care de trei ani desfăşoară la nivelul ÅŸcolii proiectul educativ „Înapoi la tradiÅ£ii“.

Proiectul scolar „Înapoi la tradiÅ£ii“ are ca par­teneri Primăria Poiana Mare, AsociaÅ£ia Europeană de Cola­borare ÅŸi Unitate în Balcani, AsociaÅ£ia Culturală „CastraviÅ£a“ ÅŸi părinÅ£ii elevilor liceului.

Pe data de 18 noiembrie 2012, a avut loc activitatea cultural-educativă „Roadele toamnei“, prima activitate din cadrul pro­iectului „Înapoi la tradiÅ£ii“. Activitatea a fost structurată pe trei secÅ£iuni: expoziÅ£ie realizată de elevii ÅŸcolii, având ca temă - toamna, atelier de dans popular oltenesc - susÅ£inut de mem­brii ansamblului „Drag de joc“ ÅŸi o expoziÅ£ie gastronomică pregătită de părinÅ£ii elevilor. In anul 2012, ansamblul „Roadele toamnei“ a reprezentat localitatea la finalul activităţii „Săptămâna legumelor ÅŸi fructelor donate“, activitate desfasurata in cadrul S.N.A.C. (Strategia NaÅ£ională de AcÅ£iune Comunitară).

7 ianuarie 2013