Un nou ansamblu folcloric la Poiana Mare

Ansamblul folcloric „Drag de joc“ al Liceului Teoretic „George Șt. Marincu” din comuna Poiana Mare a fost înfiinţat în luna septembrie 2012. Iniţiativa formării acestui ansamblu folclo­ric a aparţinut unor inimoase cadre didactice ale liceului (structura Şcoala Nr. 2), care de trei ani desfăşoară la nivelul şcolii proiectul educativ „Înapoi la tradiţii“.

Proiectul scolar „Înapoi la tradiţii“ are ca par­teneri Primăria Poiana Mare, Asociaţia Europeană de Cola­borare şi Unitate în Balcani, Asociaţia Culturală „Castraviţa“ şi părinţii elevilor liceului.

Pe data de 18 noiembrie 2012, a avut loc activitatea cultural-educativă „Roadele toamnei“, prima activitate din cadrul pro­iectului „Înapoi la tradiţii“. Activitatea a fost structurată pe trei secţiuni: expoziţie realizată de elevii şcolii, având ca temă - toamna, atelier de dans popular oltenesc - susţinut de mem­brii ansamblului „Drag de joc“ şi o expoziţie gastronomică pregătită de părinţii elevilor. In anul 2012, ansamblul „Roadele toamnei“ a reprezentat localitatea la finalul activităţii „Săptămâna legumelor şi fructelor donate“, activitate desfasurata in cadrul S.N.A.C. (Strategia Naţională de Acţiune Comunitară).

7 ianuarie 2013