Spectacol oferit in cinstea zilei de 8 Martie la Poiana Mare

Miercuri, 5 martie, incepand cu ora 16.00, in sala Caminului Cultural din Poiana Mare, s-a desfasurat un spectacol artistic dedicat Zilel de 8 Martie. Manifestarea s-a derulat la initiativa primarului Marin Vintila, cu sprijinul Consiliului Local al comunei, prin acesta dorindu-se sa se aduca un omagiu tuturor doamnelor si domnisoarelor din localitate.

Protagonisti ai spectacolului au fost cele doua Ansambluri de dansuri si jocuri oltenesti din Poiana Mare, frumos si inspirat intitulate “Flori din Poienita” si “Floricica”, ambele coordonate de profesorul si coregraful Camelia Raboveanu, din cadrul Scolii de Arta “Cornetti”  din Craiova. Ambele ansambluri au in componenta lor copii si tineri din localitate, cu varste cuprinse intre 5-18 ani. Pe parcursul a doua ore, talentatii dansatori au reusit sa capteze atentia publicului, destul de numeros, care a asistat la interpretari autentice de dansuri si cantece populare romanesti, toate in frumoase costume traditionale. Partea de final a manifestarii a apartinut doamnei Camelia Raboveanu, care a interpretat, cu talent, cateva cantece populare.

Prezent la spectacol, primarul comunei Poiana Mare, domnul Marin Vintila, a urat, pe aceasta cale, tuturor doamnelor si domnisoarelor din localitate un sincer “La multi ani!” si o “primavara frumoasa si fericita in viata tuturor”.

Intrebat despre traditia manifestarilor dedicate Zilei Femeii in Poiana Mare, primarul Marin Vintila a  mentionat urmatoarele: ”Fiind una dintre cele mai mari comune din tara, am considerat ca este firesc sa sustinem aceste activitati culturale, in cinstea femeilor din localitate. Prin aceste spectacole, onoram ziua de 8 Martie si facilitam lansarea in comuna a celor doua ansambluri folclorice sustinute de catre primarie. Cu acest prilej, reamintesc doamnelor si domnisoarelor din localitate ca, in ziua de 8 Martie, voi incerca, alaturi de membrii Consiliului Local al comunei, sa le ofer cate o floare, asa cum am facut in fiecare an de cand sunt primar in Poiana Mare. La multi ani!”.

7 martie 2014

Video