Petrecere de pomina la Poiana Mare, la Sarbatoarea florii de salcam

Dupa cateva zile de ploaie, care a tocat marunt nervii poienarilor, in sfarsit a iesit si soarele in cea mai mare comuna din judetul Dolj si una dintre cele mai mari din tara, prilej numai bun pentru autoritatile locale de a organiza o foarte frumoasa sarbatoare locala.

 Devenita o adevarata traditie in comuna, in organizarea Primariei si a Consiliului Local Poiana Mare, Sarbatoarea Salcamului s-a derulat si in acest an, in data de 18.05.2014, fiind dedicata infloririi atat de frumoase a acestui copac. Desfasurata in frumosul si pitorescul cadru natural oferit de Padurea Ilaru, din imediata apropiere a comunei, intr-o poiana inconjurata de salcami infloriti, manifestarea a strans o multime de oameni ai locului, inca de la primele ore ale diminetii. Vremea a fost perfecta pana in jurul orelor pranzului, cand a inceput o ploaie usoara, ce nu a incurcat prea mult dorinta de petrecere a participantilor, care, la apogeul sarbatorii, se ridicau, dupa aprecierile noastre, la circa 3000 persoane. Veniti impreuna cu familia, cu cei dragi si apropiati, atat poienarii cat si cei din satele apropiate au petrecut la un gratar si o bere rece sau la o plimbare in aer liber. De asemenea, copiii s-au bucurat de diversele oferte ale bogatului parc de distractii. Si de aceasta data, organizator si amfitrion al acestei petreceri campenesti a fost primarul comunei Poiana Mare, Marin Vintila, care, cu aceasta ocazie, ne-a declarat urmatoarele: „Este o zi superbă, cu mult soare. Au fost È™i câÈ›iva stropi de ploaie care se iviră către noi probabil doar ca să ne arate că Dumnezeu este alături de noi, È™i cu soare, dar È™i cu ploaie. Una peste alta, sunt mii de oameni care se bucură de această sărbătoare. Eu vreau să le transmit la toÈ›i să fie sănătoÈ™i, sunt alături de ei È™i le doresc tot binele din lume”.

La Sarbatoarea Florii de salcam, din Poiana Mare, au participat, in calitate de invitati ai organizatorilor, si reprezentanti ai Consiliului Judetean Dolj, precum si parlamentari de Dolj. Cu totii, s-au bucurat si de acordurile muzicii populare romanesti, precum si de dansurile populare locale. Au urmarit, in numar foarte mare, spectacolul oferit de Ansamblurile de dansuri populare “Drag de joc”, “Flori din Poienita” si “Floricica”, din comuna Poiana Mare, precum si vocea deosebita a solistilor Cristi Banateanu, Sanda Argint, Marius Magureanu si altii, acompaniati de acordeanul lui Fane Ceaonaru.

Unul din evenimentele manifestarii, deosebit de gustat de public, a fost cel al urcatului pe stalpul de lemn, inalt de circa 15 metri si dat cu unsoare. Castigatorul din acest an a fost un tanar, care a castigat premiul si anul trecut, pe numele sau Covaciu Iulian-Irinel.

20 mai 2014

Video

Album foto

Vezi albumul