INVATAMANT LA COTE INALTE IN POIANA MARE

Liceul Teoretic “George St. Marincu”, din Poiana Mare, a inceput anul scolar 2012 cu un efectiv de 1302 elevi, care invata in 61 de sali de clasa, toate dotate cu mobilier modern, incluse in cele 10 structuri ale liceului.

          Si copiii de la clasa pregatitoare s-au acomodat cu noul sistem de invatamant, context in care li s-au asigurat toate conditiile necesare. Pe aceasta tema, doamna LILA GLIGA, director al Liceului Teoretic “George St. Marincu”, a declarat: „La nivelul comunei avem doua clase pregatitoare. Acestea sunt amenajate la Scoala nr. 1 si la Scoala nr. 3. Cei 31 de copii s-au adaptat noului sistem de invatamant, pentru ca imbina pregatirea scolara cu jocul”.

          Revenind la unitatile scolile din Poiana Mare, mentionam ca autoritatile locale au aprovizionat la timp cu lemne scolile si gradinitele din comuna. Demersurile in acest scop au inceput inca din vara, ca de fiecare data primarul Marin Vintila avand un rol important, chiar decisiv.

          Pana in prezent, Liceul Teoretic “George St. Marincu”, din Poiana Mare, a incheiat 32 de parteneriate cu unitati de invatamant similare din judetele Dolj, Olt si Mehedinti, dar si cu asociatii culturale din zonele limitrofe, relevant in acest sens fiind parteneriatul cu Asociatia Culturala „Castravita” din comuna Desa, aspecte aflate in grija consilierului educativ, Veta Pana.   

          In data de 16 noiembrie a.c., in cadrul liceului a fost organizat Balul Bobocilor, actiune organizata de inimosii dascali DORINA POPESCU si VETA PANA, cu largul consurs al conducerii si al primarului Marin Vintila. Actiunea s-a bucurat de un mare succes, mai ales ca avut loc si un concurs de miss, la care cele 14 concurente au avut de parcurs cinci probe pentru a le departaja.

3 decembrie 2012