Duminica, 1 septembrie 2013, prima zi de toamna din acest an, o zi frumoasa si insorita, comuna Poiana Mare a imbracat straie de sarbatoare, participand cu mic cu mare la cea de-a sasea editie a Zilei localitatii.

- Primaria Poiana Mare" />

DISTRACTIE SI VOIE BUNA LA EDITIA DIN ACEST AN A ZILEI COMUNEI POIANA MARE

Duminica, 1 septembrie 2013, prima zi de toamna din acest an, o zi frumoasa si insorita, comuna Poiana Mare a imbracat straie de sarbatoare, participand cu mic cu mare la cea de-a sasea editie a Zilei localitatii. Desfasurata intr-un frumos cadru natural, plin de verdeata parcului din centrul comunei, manifestarea a reunit, in orele sale de varf, peste 3000 de participanti, copii, tineri si varstnici, din satele arondate comunei, dar si din satele si orasele apropiate, toti dornici sa se distreze, sa urmareasca programul artistic sau sa se bucure de berea rece si micii gustosi ce sfaraiau pe gratar. Participantii, obisnuiti deja cu sarbatoarea comunei, au inundat, pur si simplu, aleile parcului, incepand cu orele 16.00, cand a inceput programul artistic. In cadrul acestuia, au performat, cu deosebit talent, micii si frumosii dansatori din ansamblurile folclorice din Poiana Mare ("Drag de joc" si "Flori din Poienita"), Ciupercenii Noi si Basarabi ("Oltenasii"). Incepand cu ora 18.00, pe scena din centrul comunei au urcat artistii din cadrul Postului de televiziune "Favorit TV", post care a si transmis manifestarea, in direct, pe parcusrul a circa 3 ore. Acest artisti, consacrati deja in cadrul cantecului popular romanesc din sudul tarii, au incantat asistenta cu aplombul si talentul lor, reusind sa-i determine pe poienari sa joace pe horele si sarbele cantate. La manifestare, au participat si diverse personalitati politice din judet, apropiati ai comunei si ai oamenilor acesteia. 
Aceasta sarbatoare a fost, si de aceasta data, condusa, organizata si coordonata de primarul localitatii, domnul Marin Vintila, cel care, in urma cu sase ani, la preluarea mandatului de primar, a demarat aceast proiect. Si de aceasta data, domnul primar a fost ajutat de domnul viceprimar si de domnii consilieri locali, de prieteni si apropiati, reusind si in acest an ca manifestarea sa fie de nota 10, apreciata si laudata de poienari. In cuvantul sau, din deschiderea manifestarii, domnul primar Marin Vintila a declarat urmatoarele: "Bine ati venit la editia a sasea a Zilei comunei Poiana Mare. In urma cu sase ani, am promovat impreuna acest proiect, pentru a avea o sarbatoare a noastra, a comunei, in cadrul careia sa petrecem impreuna. Imi doresc sa fiti alaturi de mine si in continuare, pentru ca impreuna sa facem lucruri mai multe si mai bune. Avem aproape de noi, de comuna noastra, o multime de oameni de valoare din judet si din tara. Va rog sa fiti mai intelegatori in legatura cu proiectele aflate in derulare in comuna si care va creeaza un oarecare disconfort. Cel mai important dintre ele este cel legat de apa curenta si de canalizarea. Va doresc sa fiti sanatosi si sa va distrati copios. Sa auzim numai de bine!".
Dupa finalizarea programului artistic, pe inserat, aproape chiar de noapte, poienarii s-au bucurat de focul de artificii, care a incheiat astfel o zi cu adevarat minunata pentru ei si pentru comuna in care traiesc.     
2 septembrie 2013

Video

Album foto

Vezi albumul