CURSURI DE CALIFICARE PROFESIONALA PENTRU LOCUITORII DIN POIANA MARE

CURSURI DE CALIFICARE PROFESIONALA

PENTRU LOCUITORII DIN POIANA MARE

 

Primaria Poiana Mare, in parteneriat cu Primaria Podari si Asociatia “Dominou” Craiova, organizeaza cursuri de formare profesionala. Cu aceasta ocazie, cei interesati sunt asteptati la sediul primariei pentru inscriere. Cursurile sunt gratuite si se desfasoara in cadrul proiectului „Servicii destinate stimularii ocuparii in munca pentru persoanele din mediul rural”. Acest proiect este implementat de Primaria comunei Podari si Asociatia “Dominou” Craiova, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Proiectul isi propune sa furnizeze servicii personalizate de informare, consiliere, calificare si mediere in meserii non-agricole, sa dezvolte competente antreprenoriale si cunostinte TIC pentru persoane din mediul rural, in special tineri si femei. Proiectul urmareste cresterea si imbunatatirea de forme de ocupare inovatoare si flexibile pentru grupul tinta in gasirea unui loc de munca pe piata regionala si locala a muncii prin practicarea unor meserii non-agricole. Se vor organiza sesiuni de informare privind posibilitatile de calificare profesionala si de gasire a unui loc de munca. Se vor emite certificate de calificare profesionala recunoscute. Prin toate componentele sale, Proiectul raspunde concret cerintelor atat actuale ale dezvoltarii durabile si, implicit, exigentelor politicilor si strategiilor stabilite la nivel european privind oportunitatile de formare profesionala a somerilor tineri si a somerilor de lunga durata.

Obiectivul general al proiectului este cresterea cu 10 la suta a ratei ocuparii pe piata muncii in randul persoanelor din mediul rural, inactive sau implicate in agricultura de subzistenta. (Jurnalul de Poiana Mare, noiembrie 2012)

3 decembrie 2012