CLAUDIU MACAU, UN LEGUMICULTOR DE SUCCES DIN POIANA MARE

          Claudiu Macau se numara printre localnicii harnici ai comunei Poiana Mare si printre legumicultorii din localitate care au incheiat contracte cu reteaua de magazine Metro. Impreuna cu familia lui, cultiva legume in solarii pe o suprafata de teren aflata in camp, respectiv 35 ari de teren, iar rezultatele sunt din cele mai bune. Marfa sa se vinde atat in pietele din judet, cat si in supermarketurile Metro.

          Claudiu Macau a venit in Poiana Mare in urma cu un deceniu. “Am lucrat in judetul Mehedinti, la Romtelecom, pana in anul 2002, cand m-am hotarat sa ma mut in Poiana Mare. M-am apucat de legumicultura, iar acum trei ani am accesat fonduri europene pe Masura 141”, afirma legumicultorul.

          In solariile sale uriase, dl. Macau cultiva castraveti, varza, ridichi, salata si rosii, renumitele rosii de Poiana Mare. “Pe cultura de iarna-primavara am cultivat 7.000 de fire de rosii, 6.000 de fire de salata, 40.000 fire de ridichi. Folosim o baza de fertilizare adecvata, pe cele patru baze de vegetatie. Pe cultura primavara-vara am pus 6.000 de fire de rosii si 3.000 de fire de castraveti. Dupa cultura de primavara-vara, cultura de rosii va fi inlocuita de cea de castraveti si invers”, adauga Claudiu Macau.

          “Ca si dl. Claudiu Macau sunt multi legumicultori in Poiana Mare, carora le uram succes in eforturile lor de a avea cat mai bune productii si, implicit, de a obtine cat mai multi bani din vanzarea acestora, corespunzator muncii si investitiilor depuse, totodata asiguradu-i de tot sprijinul Primariei Poiana Mare”, ne-a declarat dl. Marin Vintila, primarul comunei.

                                                “Jurnalul de Poiana Mare”, nr. 46/2013

7 august 2013