Artisti renumiti si un impresionant foc de artificii la Zilele comunei Poiana MareEditia din acest an, a unsprezecea, a Zilelor comunei Poiana Mare a avut loc in perioada 29 – 30 septembrie 2018, in parcul din centrul comunei, in organizarea Primariei si a Consiliului Local Poiana Mare. La fel ca si in anii trecuti, si la aceasta editie, numarul participantilor a fost deosebit de mare, cele doua zile de distractie si voie buna reunind cateva mii de localnici si vizitatori din satele si comunele invecinate. Nu au lipsit tarabele cu dulciuri, racoritoare, mici si bere, toate pe gusturile participantilor, precum si locurile de distractie pentru copii, care erau pline de rasetele celor mici. S-a remarcat noua fata a parcului din centrul comunei Poiana Mare, aflat in plin proces de renovare si modernizare: prin scena fixa betonata, prin aleile dalate ale sale, prin locul de joaca pentru copii, prin platanii plantati, prin bancile, cosurile de gunoi si lampadarele montate. Si in acest an, am observat prezenta mare a copiilor si tinerilor la aceasta sarbatoare, atat de indragita de localnici, precum si entuziasmul lor atunci cand jucau dansurile populare, alaturi de cei in varsta.

          In cadrul manifestarii, participantii au putut urmarii spectacolele folclorice oferite de indragitii cantareti de muzica populara Niculina Stoican, Marian Medregoniu, Liviu Dica, Cornel Cojocaru, Violeta Constantin, Cristina Giuvelescu, Delia Barbu, Mihaela Streata, Livia Celea Streata, Aneta Sisu Bobolan, Corina Calian, precum si dansurile populare si moderne ale ansamblurilor artistice ale unitatilor de invatamant din Poiana Mare si Calafat. In ultima seara a manifestarii, pe scena din Poiana Mare a urcat renumita cantareata Nicole Cherry, al carei minunat recital a prefatat fastuosul foc de artificii care a avut loc la miezul noptii.

          Si de aceasta data, Zilele comunei Poiana Mare l-au avut ca amfitrion pe indragitul primar al comunei, Marian Vintila, ajutat de tanarul si energicul viceprimar, Cristian Ologu. Impreuna, cei doi s-au aflat peste tot: dirijand echipele care s-au ocupat de aranjarea adecvata a locatiei, discutand cu localnicii, jucand in horele si sarbele incinse de acestia, primind artistii care au performat pe scena sau intampinand invitatii din cadrul autoritatilor locale invecinate sau cele craiovene sau judetene, inclusiv parlamentari de Dolj.   

          Desi ocupat peste masura, domnul primar Marin Vintila ne-a declarat urmatoarele: “Multumesc Consiliului Local Poiana Mare pentru sprijinul acordat in organizarea acestei sarbatori atat de indragite de catre localnici! Multumesc tuturor poienarilor si celorlalti participanti din alte localitati care au venit la aceasta sarbatoare! Multumesc indragitilor cantareti de muzica populara si usoara care ne-au onorat cu talentul lor! Vreau sa transmit poienarilor ca tot ceea ce facem, facem in interesul si pentru bunastarea lor, un exemplu in acest sens fiind amplul proces de modernizare a parcului in care s-au organizat Zilele comunei Poiana Mare. Si altele vor urma, pentru ca nu ne vom opri aici! Le urez tuturor sa petreaca cat mai bine la aceasta sarbatoare si sa se bucure de intalnirile cu cei dragi!

          De asemenea, si domnul viceprimar Cristian Ologu a avut un mesaj pentru toti participantii: “Alaturi de domnul primar, Marin Vintila, si cu sprijinul Consiliului Local Poiana Mare, am putut sa organizam sarbatoarea comunei, care, de la an la an, este mai frumoasa si cu mai multi participanti. Numarul lor este de ordinul miilor, in cele doua zile de petrecere. Un numar semnificativ din acestia il reprezinta copiii si tinerii, ei fiind viitorul frumoasei noastre comune. Fiind un reprezentant al tinerei generatii de poienari, le doresc tuturor sa aiba parte de cat mai multe bucurii in viata lor, asa cum sarbatoarea comunei este o mare bucurie pentru noi toti!

2 octombrie 2018

Album foto

Vezi albumul