Taxa a ramas aceeasi ca si anul trecut, adica 40 de lei, si nu se mai plateste absolut nimic atunci cand producatorul agricol vine cu certificatul pentru vizare”, a declarant dl. Alexandru Zamfir.

- Primaria Poiana Mare" />

303 certificate de producator emise la Poiana Mare

         Conform datelor oferite de catre dl. Alexandru Zamfir, agent agricol in cadrul Primariei Poiana Mare, pentru anul 2013, au fost eliberate 303 certificate de producator, mai putine fata de anul 2012, cand au fost emise 334. “Taxa a ramas aceeasi ca si anul trecut, adica 40 de lei, si nu se mai plateste absolut nimic atunci cand producatorul agricol vine cu certificatul pentru vizare”, a declarant dl. Alexandru Zamfir.

          Certificatele de producator se elibereaza pe serii corespunzatoare unui an agricol, care incepe la data de 1 iulie a anului si se incheie la data de 30 iunie a anului urmator. Certificatul de producator se vizeaza trimestrial. El reprezinta actul doveditor al provenientei produselor agroalimentare, pe baza caruia acestea pot fi comercializate in piete, targuri, oboare sau in alte locuri stabilite de consiliile locale.

          Certificatul de producator poate fi solicitat de orice persoana care este inscrisa in Registrul Agricol si care este producator de legume, fructe, flori sau produse animaliere.

                                                “Jurnalul de Poiana Mare”, nr. 46/2013  

6 august 2013