Entuziasm, traditii si obiceiuri populare la Editia a I-a a Festivalului – concurs de folclor “Zestrea romanilor”, desfasurat la Poiana Mare in 21.04.2018

Inca din dimineata zilei de sambata, 21.04.2018, centrul comunei Poiana Mare era plin de copii imbracati in costume populare oltenesti, care se indreptau catre Caminul Cultural din localitate, unde urma sa aiba loc Editia I-a a Concursului Judetean de Folclor “Zestrea romanilor”, organizat de catre Liceul Teoretic “George St. Marincu” din Poiana Mare. Manifestarea a fost derulata, incepand cu ora 10.30, in cadrul proiectului educational cu acelasi nume, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, Casa Corpului Didactic Dolj si Primaria comunei Poiana Mare.

Festivalul a reunit elevi din invatamantul prescolar, primar, gimnazial si liceal, din localitatile Poiana Mare, Maglavit, Desa, Craiova, Bailesti, Calafat, Piscu Vechi, Ghidici, Seaca de Camp, Motatei, Ciupercenii Noi. Insotiti de parinti si indrumatorii scolari, emotionati la randul lor, copiii au concurat pentru marele premiu si pentru premiile subsecvente la urmatoarele sectiuni: costume populare, dansuri populare, interpretare vocala si instrumentala, ansambluri foclorice si teatru cu tematica foclorica.

Au fost notati de un juriu format din Enea Nuta – din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Dolj, Ologu Cristian – viceprimar al comunei Poiana Mare, Colita Rodica, Zlotea Adina Teodora si Mihaela Jianu.

De la cei mai mici la cei mai mari, copiii au participat cu entuziasm si emotie la programul organizatorilor, evoluand cat au putut de bine, urmariti fiind, pe langa membrii juriului, de spectatorii din sala Caminului Cultural din Poiana Mare, care le-au rasplatit de fiecare data evolutia cu aplauze bine-meritate.

In calitate de membru al juriului si de reprezentant al Primariei Poiana Mare, domnul viceprimar Cristian Ologu ne-a declarant urmatoarele: “Fiind la prima editie, speram ca manifestarea va evolua, dobandind caracter anual, beneficiind de stradaniile cadrelor didactice din Poiana Mare, indreptate catre pastrarea traditiilor, obiceiurilor si portului popular specific zonei. Alaturi de domnul primar, Vintila Marin, vom face tot posibilul sa sprijinim activitatea scolara din comuna noastra, creand astfel un viitor mai bun copiilor nostri”.

Felicitari tuturor celor care s-au implicat, celor care au participat si celor care au urmarit festivalul, sperand totodata ca anul viitor vor fi mai multi participanti, toti avand credinta ca prin efortul lor vor duce la pastrarea romanitatii si autenticitatii traditiilor populare oltenesti din zona comunei Poiana Mare.  

24 aprilie 2018

Album foto

Vezi albumul