Distractie maxima la Poiana Mare de Sarbatoarea “Florii de salcam”

Traditia Sarbatorii “Florii de salcam” in comuna Poiana Mare a continuat si in acest an, in organizarea Primariei si a Consiliului Local Poiana Mare. Manifestarea s-a derulat duminica, 13.05.2018, fiind dedicata infloririi salcamului, arbore devenit simbol al regiunii, prin rolul sau de stabilizator al nisipurilor. Si de aceasta data, organizator si amfitrion al acestei petreceri campenesti a fost primarul comunei Poiana Mare, Marin Vintila, ajutat cu abnegatie si angajament de catre tanarul viceprimar, Cristian Ologu.

Desfasurata in frumosul cadru natural oferit de Padurea Ilaru, in zona “Fosta rachitarie”, Sarbatoarea “Florii de salcam” a atras o multime de oameni ai locului, inca de la primele ore ale diminetii. Desi a plouat in ziua precedenta, vremea a fost perfecta, fiind insorit toata ziua, aspect care a amplificat dorinta de petrecere a participantilor, care, la apogeul sarbatorii, se ridicau, dupa aprecierile noastre, la peste 4.000 persoane. Veniti impreuna cu familia, cu cei dragi si apropiati, atat poienarii, cat si cei din satele apropiate au petrecut la un gratar si o bere rece sau la o plimbare in aer liber. De asemenea, copiii s-au bucurat de diversele oferte ale bogatului parc de distractii. Multi dintre participanti au urmarit cu interes spectacolul artistic, sustinut de indragiti interpreti de muzica populara.

La Sarbatoarea “Florii de salcam”, din Poiana Mare, au participat, in calitate de invitati ai Primarului Marin Vintila, senatori si deputati in Parlamentul Romaniei, reprezentanti ai Consiliului Judetean Dolj, precum si ai altor institutii doljene, toti apropiati de oamenii comunei si de primarul acesteia. Impreuna, s-au plimbat printre cetatenii participanti la sarbatoare, le-au ascultat parerile, au glumit si au socializat. De asemenea, au urmarit si traditia sarbatorii, in cadrul careia un tanar localnic se urca pe un stalp de lemn uns cu vaselina, pentru a-i ingreuna ascensiunea.

Cu acest prilej, referitor la manifestare, dl. Primar Marin Vintila ne-a declarat urmatoarele: “Sarbatoarea Florii de salcam de la Poiana Mare a devenit o traditie a localitatii noastre, care, de la an la an, se dovedeste mai ampla. In acest an, ne-a bucurat prezenta a numerosi tineri, unii dintre ei insotiti de copiii lor, fapt care ne bucura, pe de-o parte ca tanara generatie sustine astfel de sarbatori campenesti, iar, pe de alta parte, faptul ca Poiana Mare este o comuna care inca nu imbatraneste, numarul tinerilor fiind foarte mare. Le urez tuturor sa se distreze, sa se intalneasca cu rudele si prietenii si sa reprezinte cu cinste comuna noastra in orice parte a lumii se vor afla”.

15 mai 2018

Video

Album foto

Vezi albumul