Inceperea lucrarilor de introducere a sistemului de apa si canalizare

          Lucrarile la reteaua de apa curenta si canalizare au inceput in luna mai 2013, cand Compania de Apa Oltenia a predat amplasamentul din cadrul proiectului catre firmele “Polystart” si “T.C.I.F.” Lucrarile au inceput pe strazile Bisericii, Targului si Magereanu.

- Primaria Poiana Mare" />

POIANA MARE - RETROSPECTIVA ANULUI 2013

 Inceperea lucrarilor de introducere a sistemului de apa si canalizare

          Lucrarile la reteaua de apa curenta si canalizare au inceput in luna mai 2013, cand Compania de Apa Oltenia a predat amplasamentul din cadrul proiectului catre firmele “Polystart” si “T.C.I.F.” Lucrarile au inceput pe strazile Bisericii, Targului si Magereanu. Apoi, incet-incet, s-au extins pe strazile: Toamnei, Primaverii, A.I. Cuza, Nicolae Titulescu, Morii Negrila, Dunarii, Chiot, Tudor Vladimirescu, Veteranilor, Linistei, Tache Filipescu, Mihail Kogalniceanu, Balta Mare, Iancului, Tunarii Vechi, Tunarii Noi, Stepan si Florilor. Cat priveste modul de lucru al firmelor constructoare, acestea si-au respectat timpii de lucru trecuti in proiect si, ca urmare, nu exista motive care sa duca la intarzierea lucrarilor.

          Reamintim ca durata de executie a proiectului care se va implementa la Poiana Mare este de 21 luni. In cadrul lucrarilor se vor realiza 81 km de retea de apa si canalizare, se vor construi o statie de apa, trei statii de pompare canalizare si o statie de transfer. Mentionam ca, proiectul “Extinderea si modernizarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Dolj” are alocata o suma de peste 180 milioane de euro.

          Scoala postliceala la Poiana Mare

          Printre realizarile comunei din anul 2013 se numara si infiintarea unei scoli postliceale cu profil technician-morarit si produse panificatie si controlul produselor agroalimentare. La vremea infiintarii, Lila Gliga, directorul Liceului “George St. Marincu” in cadrul careia functioneaza postliceala, declara: “Aceasta scoala este una de stat, nu se plateste nici o taxa. Avem 56 locuri. Deocamdata s-au inscris 38 de elevi. Am acceptat si elevi care nu au diploma de bacalaureat cu conditia sa obtina acest document pana la finalizarea cursurilor”.

          Schimbarea la fata a Caminului Cultural

          Caminul Cultural din Poiana Mare, considerat o emblema a comunei, are, din anul 2013, o alta fata. Caminul nu mai fusese folosit de aproape 20 de ani. Imobilul a fost supus unui proces de modernizare, context in care s-a renovat interiorul si exteriorul cladirii, s-au montat calorifere, au fost modernizate sala de spectacole si toaletele.    

          Oaspeti de seama la Poiana Mare

          In anul 2013, Poiana Mare a fost gazda unor musafiri de seama, printre acestia numarandu-se si Principele Nicolae, nepot al Regelui Mihai. Cu acest prilej, Principele Nicolae a vizitat si cladirea din centrul comunei, care, in anii Razboiului de Independenta de la 1877 – 1878, a gazduit Marele Cartier General al Armatei Romane, locul in care s-a primit faimoasa telegrama trimisa de ducele Nicolae al Rusiei si, in urma careia, armata romana a intrat in razboi.  

          Doua noi cimitire au fost amenajate

          In comuna, in anul 2013, au fost amenajate doua cimitire: in Tunarii Vechi si in zona de trecere a caii ferate. Cimitirul nou din Tunarii Vechi se afla peste drum de vechiul loc de veci, pamantul fiind donat de catre localnici.

          Cel de-al doilea cimitir se afla in zona de trecere a caii ferate, pentru amenajarea lui administratia locala punand la dispozitie a suprafata de 11.000 mp. Terenul respectiv face parte din rezerva Consiliului Local Poiana Mare, domeniul privat. Amenajarea s-a facut pe trei alei bine demarcate, pentru a se evita saparea haotica a mormintelor. Pe o suprafata de circa 30 mp, aproape de poarta cimitirului, a fost construita o capela. 

14 ianuarie 2014