Fermierii doljeni au dreptul la bani mai mulţi în avans

Din cauza condiţiilor climatice dificile din Dolj, în primul rând a secetelor care pârjolesc sudul judeţului, autorităţile pot şi trebuie să aloce sume mai mari în avans pentru fermierii afectaţi ”

 Comisia Europeană a aprobat cererea  autorităţilor române de a putea creşte sumele plătite în avans pentru fermierii români afectaţi de condiţiile climatice dificile.

Deşi a venit cu întârziere această solicitare, apreciem că răspunsul favorabil al forului european este binevenit pentru toţi agricultorii români afectaţi de condiţiile climatice din prima jumătate a anului şi care se confruntă acum cu probleme de flux de numerar.

Decizia Comisiei Europene permite astfel creşterea nivelului plăţilor efectuate în avans de către autorităţile române pentru fermieri, cu scopul de a ameliora tocmai problemele care ţin de fluxul de numerar. Decizia Comisiei  permite României afectată de condiţii climatice dificile să crească nivelul acestor plăţi până la 70% şi respectiv 85%.

Solicităm autorităţilor române să valorifice în beneficiul fermierilor români, aflaţi în dificultate, această facilitate legată de normele pentru acordarea în avans a plăţilor. Numai la nivelul judeţului Dolj, an de an, culturi importante sunt afectate în proporţii mari  de secetă, zeci de mii de hectare fiind pârjolite.

(Articol preluat din cotidianul craiovean “Cuvantul Libertatii”, din 17.10.2017, autor Marga Bulugean, http://www.cvlpress.ro/17.10.2017/alde-dolj-fermierii-doljeni-au-dreptul-la-bani-mai-multi-in-avans/)

20 octombrie 2017

Stiri si noutati

Incendierea miriștilor, sancţionată
21 iunie 2018

Mai multe instituții s-au grăbit să reamintească, odată cu temperaturile mari înregistrate și cu &...

Micii agricultori, blocați de birocrație
19 iunie 2018

Legumicultorii se împotmolesc atunci când trebuie să depună on-line declarația unică la ANAF. ...

Vezi toate stirile

Galerie foto

Galerie Foto Vezi galerii foto