APIA Dolj lucrează cu fermierii!

Fermierii doljeni sunt rugaţi să se prezinte la APIA în vederea depunerii cererii unice de plată până la data-limită prevăzută de lege. Cererile unice de plată se depun la APIA Centrul Judeţean Dolj în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 hectare teren agricol şi la centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol. Doljul este, acum, la 63% cereri procesate, din totalul estimat.

Printr-un comunicat al APIA Dolj se reaminteşte că, în conformitate cu art. 1 lit. a) din Ordinul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) nr. 18/03.02.2017 privind stabilirea modalităţii de coordonare a implementării schemelor de plăţi directe şi a Ajutoarelor Naţionale Tranzitorii care se aplică în agricultură, la nivelul MADR şi al APIA, cererile unice de plată aferente Campaniei 2017 se depun în intervalul 1 martie – 15 mai 2017. Cererile unice de plată pot fi depuse şi după acest termen, în termen de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul dacă cererea unică de plată ar fi fost depusă până la data de 15 mai.

 Conducerea APIA Dolj mai precizează că, până ieri, 28 aprilie 2017, s-au înregistrat 25.100 de cereri în sistem, respectiv 63% din totalul estimat. „Programul prelungit vine ca o măsură de sprijin pentru evitarea aglomeraţiei şi a întârzierilor în depunerea cererilor şi conduce la diminuarea timpului necesar fiecărui fermier la completarea şi depunerea cererii unice de plată. În eventualitatea în care programarea iniţială nu a putut fi respectată îi rugăm pe acestă cale pe cei care să află în această situaţie să se prezinte la centrele APIA Dolj de care aparţin” a precizat Nicolae Sorin Răducan, director executiv al APIA Dolj.

(Articol preluat din cotidianul craiovean Cuvantul Libertatii, din 29.04.2017, autor Valentin Ceausescu, http://www.cvlpress.ro/29.04.2017/apia-dolj-lucreaza-astazi-cu-fermierii/)

2 mai 2017

Stiri si noutati

Incendierea miriștilor, sancţionată
21 iunie 2018

Mai multe instituții s-au grăbit să reamintească, odată cu temperaturile mari înregistrate și cu &...

Micii agricultori, blocați de birocrație
19 iunie 2018

Legumicultorii se împotmolesc atunci când trebuie să depună on-line declarația unică la ANAF. ...

Vezi toate stirile

Galerie foto

Galerie Foto Vezi galerii foto